1, 2, 3, 4, 5, és vége

Bizony, eltelt 5 hónap, letelt a küldetés öthatoda, ilyenkor akarva-akaratlanul is számot vet az ember, hogy mi is történt ebben az igen mozgalmas időszakban. Sok helyre sikerült eljutni, bár a legtöbb idő Buenos Airesben telt. Azt hiszem, továbbra sem leszek egy nagyvárosi ember, még mindig jobban magával ragad a vidék... hogy miért is, azt ebből a posztból láthatjátok :D

Amióta nem írtam, sokminden történt, a legmozgalmasabb hónap az október volt. Eljutottunk Uruguayba, és Argentina déli részére, Barilochéba is.

Emitt a képek következnek, alább pedig egy-egy rövid leírás:

A látnivalók Uruguay   

San Carlos de Bariloche

MOntevideo felé szerencsére le kellett szállni Colonia óváros felé, hogy átszállhassunk a fővárosi buszra. Régi hangulat, portugál (?) típusú házak, egy csomó kézműves csecse-becse, utcai árusok, felismerhetetlenül elrejtett múzeumok, és gyönyörű partszakasz - dióhéjban ennyi. Sajnos csak 1-2 óránk volt, ez arra volt elég, hogy a hangulatából egy kicsi átjöjjön.

Aztán következett a főváros, ami olyan mint Bs As...Azt mondják Uruguayról, hogy 4 millió ember lakik benne, 6 millió bárány, és még több szarvasmarha... szóval ha állaturalom lehetne a földön, itt megtörténhetne. Az első benyomások: Sokkal nyugodtabb mint Bs As, valahogy kedvesebb városnak tűnt. A fővárosban a plaza-ra mentünk ki, illetve a sétálóutcán volt lehetőség körülnézni, és néhány percet eltöltöttünk a kikötőben is.

Eljutottunk még Punte del Este-re is, amit az itteni riviéra, nyáron, strandszezonban állítólag tele van homokos tengerparta áhítozó turistákkal. Nagyon szép volt így is, még a tél-tavasz határán, a képeken majd láthatjátok. A kikötőben sirály- és fókarengeteg volt, illetve a hangulatos halászhajók gyönyörűek voltak. A vendéglátóink tündérek voltak, ez volt az egyik legjobb munka-túra.

A másik nagy élmény Bariloche volt, ami pedig "Argentina Svájca"-ként híresült el. Hegyek, tavak, Patagónia, magaslatok mindenfelé. Olyan levegő van itt, ami elmondhatatlanul tiszta, hatszázféle fenyőfaj, kanyargós hegyi utak... egy reggel még ki is mentünk futni Annával (bár én nagyrészt inkább csak sétáltam, és gyönyörködtem a tájban :D) Itt eljutottunk Villa Angosturara is, ami talán még gyönyörűbb mint Bariloche. A "belvárosban" minden fából van, a sétálóutcák, az épületek.. minden :)  Bariloche neve amúgy a "mapudungun" (indián) "Vuriloche" kifejezésből jön, ami azt jeletni, hogy "emberek a hegyek mögött".

Ja, és egész Argentína gimnazistái ide jönnek egy "érettségit" megelőző osztálykirándulás-szerűségre... ami zajos mulatozásokba szokott torkollani.

Beszéljenek helyettem a képek, én majd élőben úgyis ;)

Puszi mindenkinek! Hamarosan karácsony! ;)